Concept

Ons concept gaat uit van de gedachte dat leegstaand vastgoed in haar huidige functie (bijvoorbeeld als kantoor) niet langer, of onvoldoende in een behoefte voorziet. Dit betekent niet dat een leegstand kantoor niet van waarde is of kan zijn.

Door het leegstaande vastgoed een andere functie te geven, kan dit opnieuw van waarde zijn. Wij zien deze waarde voornamelijk in het creëren van woonruimte. Zo kan een leegstaand kantoor, via transformatie, woningzoekenden voorzien van woonruimte. De aantrekkingskracht, van getransformeerd vastgoed op toekomstige huurders/kopers is van groot belang. Daarom willen wij weten waar huurders/kopers behoefte aan hebben, wat voor hen van waarde/belang is en hen keuzes bieden.

Na het onderzoeken, berekenen en toetsen van de mogelijkheden van een specifiek gebouw, worden een aantal opties uitgewerkt. Deze opties worden, (kijk op de pagina Aanbod voor meer informatie), in de vorm van ontwerpen gepresenteerd. De klant kan, via inschrijving een keuze voor één van de ontwerpen maken.

Bijvoorbeeld, het maken van ontwerpen binnen een kantoorgebouw, in de vorm van:

Ontwerp 1 een voorlopig ontwerp van kamers;
Ontwerp 2 een voorlopig ontwerp van appartementen;
Ontwerp 3 een voorlopig ontwerp van maisonnettes;
Ontwerp 4 een voorlopig ontwerp van lofts.

Inschrijvingen op de ontwerpen geeft aan waar, (voor het gepresenteerde gebouw, de grootste) behoefte naar is. Deze behoefte kan vervolgens vertaald worden in waarde. Wij zien waarde niet alleen als een kwestie van geld. Waarde is ook waardering voor de woon- leefomgeving van huurders/kopers. Hiernaast is het tegengaan van leegstand van waarde voor gebouweigenaren en de omgeving. Inschrijvingen in combinatie met kwalitatieve en financiële gegevens bepaalt welk ontwerp uitgevoerd zal worden.

In specifieke gevallen (bijvoorbeeld door de constructie van een gebouw) is het mogelijk dat wij afwijken van het bovenstaande concept, door bijvoorbeeld één ontwerp te maken.